Słodycze reklamowe – czym się je nadziewa?

Posted on

Słodycze reklamowe

Słodycze reklamowe

Szukając skutecznego i niedrogiego gadżetu reklamowego, warto zainteresować się czekoladą. Produkt ten dostępny jest w wielu różnych odmianach. Do wyboru mamy czekoladę gorzką, mleczną, deserową czy białą. Przybierać może ona postać tabliczki, pojedynczych czekoladek, bombonierki czy pralinek. Tego typu produkt podarować można klientowi z okazji urodzin firmy, Walentynek, Bożego Narodzenia czy Wielkanocy lub wręczać w czasie rozmaitych firmowych eventów. Bardzo dużą popularnością cieszą się czekolady nadziewane i z różnego rodzaju dodatkami. Co warto wiedzieć na ich temat?Jak pokazują statystyki, słodycze reklamowe z nadzieniem cieszą się niezwykle dużą popularnością wśród mieszkańców naszego kraju. W sklepach spotkać można się między innymi z czekoladą z truskawkami lub nadzieniem tofii czy kawowym. Niestety, w większości przypadków takie produkty, zamiast naturalnych dodatków smakowych zawierają te chemiczne. Przykładowo, czekolady z dodatkiem owoców zawierają ich średnio około 0,1-1%. Oprócz tego, bogate są one w sztuczne barwniki, konserwanty oraz syntetyczne substancje smakowe.

Równie chętnie kupowane są słodycze reklamowe z dodatkiem orzechów laskowych, które stanowią niezwykle bogate źródło witamin z grupy B takich jak B1, która skutecznie przyspiesza gojenie się ran, B2, która wzmacnia włosy i paznokcie oraz PP, która odpowiada za regulowanie pracy układu nerwowego. Dodatkowo, zawierają one również witaminę E, która hamuje proces starzenia się organizmu.

Słodycze reklamowe mogą zawierać także orzechy arachidowe będące źródłem łatwo przyswajalnego białka. Są one także bogate w fosfor, który wzmacnia kości oraz zęby oraz potas, który reguluje ciśnienie oraz pracę nerek. To najmniej tłuste ze wszystkich dostępnych na rynku orzechów. W składzie czekolady znajdować mogą się również pistacje, które zawierają błonnik oraz przeciwutleniacze takie, jak luteina, gamma – tokoferol oraz beta-karoten. Zapobiegają one utlenianiu złego cholesterolu LDL, obniżając jego poziom we krwi. W sklepach spotkać można się również z czekoladą z migdałami, która stanowi cenne źródło białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo, wzmacniają one układ krwionośny.

Tags: , ,